Navigatie

Recepten voor vele (meel)producten op onze site.

Recept Appeltaart

Recept: Kneed een soepel deeg van 500 gram appeltaartmix met 2/3 losgeklopt ei en 175 gram boter. Bekleed met 3/4 van het deeg de bodem en de rand van een ingevette springvorm. Vul de vorm met een mengsel van 750 gram in blokjes gesneden appel, 50 gram rozijnen, 50 gram suiker en 3 theelepels kaneel. Bedek de vulling met reepjes deeg in kruisvorm en bestrijk deze met ei. Bak de taart op een rooster in een voorverwarmde oven iets onder het midden op een temperatuur van 175 graden ca.1-1,5 uur.

Recept appelplaatkoek

 

Recept: 1000 gram appelplaatkoekmix, 400 gram boter of margarine en 1 – 1,5 kg. appels

Werkwijze: margarine smelten en door de mix roeren. 2/3 van het deeg op een bakplaat drukken. Appels grof raspen of in kleine stukjes snijden en op het deeg uitspreiden. Kaneel erover strooien en de rest van het deeg verkruimelen over de appels. Bakken in het midden van de oven 30 minuten 200 – 220 graden.

Recept Boterkoek

Gebruiksaanwijzing: Kneed een deeg van 400 gram boterkoekmix met 2/3 losgeklopt ei en 175 gr boter. Druk het deeg vlak in een ingevette vorm en bestrijk het met de rest van het ei. Bak dit in een voorverwarmde oven ca. 30 minuten op 175 graden.

Recept Cake

Gebruiksaanwijzing: Roer 250 gram boter met 250 gram suiker tot room en voeg 5 eieren een voor een toe. Mix dit 5 minuten goed door. Meng 250 gram gezeefd cakemeel door de massa en doe het in een beboterde vorm. Bak de cake ca. 1 - 1,5 uur in een voorverwarmde oven op 150 graden.

Recept Kruidkoek

 

Gebruiksaanwijzing: Smelt 50 gram boter in 3,5 dl. melk. Voeg hier 650 gram kruidkoekmix aan toe en roer een glad beslag. Bak dit in een ingevet cakeblik in een voorverwarmde oven ca. 1 - 1,5 uur op 160 graden

Recept Pannenkoeken

Benodigdheden 

 400 gram molenaarsmeel (te koop bij ons op de site)                                                                  900/1000 ml vocht                                                                                                                     (water/melk of een combinatie daavan)                                                                                                 2 á 3 eieren                                                                                                                                         8 gram zout.

Bereiding                                                                                                                                               Doe meel in een beslagkom. Voeg de helft van het vocht toe en vermeng dit met een garde door het meel. Voeg de rest van het vocht, de eieren en het zout toe zodat er een glad beslag ontstaat. Verwarm met olie of boter in een koekenpan. Schep een kleine soeplepel beslag in de pan. Draai de pannenkoek om als de onderkant bruin is en de bovenkant niet meer vloeit. 

Lekker met suiker, stroop, jam, honing of chocoladepasta. Probeer ook eens een pannenkoek met spek, appel, rozijnen, kaas en.......

Tip: Zorg er altijd voor dat de koekenpan goed warm is.

De Maaslandse Molenaars en de Megense Molen wensen je smakelijk eten.

Recept Spruitjes

Heerlijke ovenschotel met spruitjes en gehaktballetjes, aardappelpuree en een beetje geraspte kaas, een heerlijk winters gerecht.

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 gr.C.
Ovenschaal invetten.

Bereidingswijze

Kook de spruitjes gaar in water met de 2 bouillonblokjes. Draai van de gekruide gehakt balletjes die even groot zijn als de spruitjes en bak ze in koekenpan.
Maak de puree klaar zoals het op het pak staat. Als de spruitjes gaar zijn, afgieten en dan met de gehaktballetjes in de ingevette ovenschaal doen. Verdeel de puree er bovenop en doe hier wat geraspte kaas over.
Een half uurtje in een oven en EET SMAKELIJK!

Recept Witbrood

 

Meng de bloem met het zout en maak een kuiltje in het midden. Los de gist en de suiker op in 200 ml lauw water, giet dit in het kuiltje en meng met een beetje van de bloem. Dek de kom af en laat 45 minuten rusten op een warme plek.

Kneed de rest van de bloem met het gistmengsel en de olie tot een soepel deeg. Dek af en laat het ongeveer 2 uur rijzen op kamertemperatuur.

Kneed het deeg snel door en maak er een lang brood van. Leg het op een met bakpapier
beklede bakplaat, en laat nog ongeveer 1 uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 220° C en zet een schaaltje heet water op de bodem van de oven. Bak het brood 40 à 45 minuten, tot het mooi goudbruin is.

 

EXTRA VARIATIE UITGEBREID PANNENKOEKENRECEPT

- Pannenkoek met banaan

- Pannenkoek met ei

- Pannenkoek met speltmeel

-Pannenkoek met havermout

 

*banaan
*ei
*havermout (of speltmeel of iets anders) 
*kokosolie of roomboter 

variatie toevoeging: (allemaal optioneel, dus net hoe moeilijk/omvangrijk je het wilt maken)
*natrium bicarbonaat (baking soda) > daardoor wordt het wat fluffy
*rozijnen
*gedroogde dadel/pruim of blauwe bes (die je de nacht ervoor uit de diepvries hebt gehaald)
*kaneel
*andere kruiden zoals speculaaskruiden

Basisidee is:
Prak een banaan, roer er wat meel doorheen, en doe er dan een eitje bij. Roer tot het beslag een beetje een pannenkoeken-consistentie heeft, dus net zo dik of dun als je het zelf wilt hebben. Let op: hoe dikker, hoe langer het duurt voordat het gaar wordt, dus let daarop. Heb je er iets teveel meel bij gedaan, dan kun je er simpelweg water bij doen om het wat dunner te maken. In plaats van water kun je ook melk gebruiken, maar ook thee! Probeer het maar eens uit. 
Verhit wat kokosolie (of roomboter) in een pan, en als het goed warm is doe je het beslag erin. Wacht tot de bovenkant een beetje ‘droog’ oogt en -als je de pan schudt- de pannenkoek een beetje kan schuiven. Flip ‘m dan en bak de andere kant. Dat duurt gemiddeld zo’n 4 á 5 minuten. 
De pannenkoek is lekker voor ontbijt, lunch, tussendoortje of toetje. Warm, lauw of koud. En je kunt ‘m zó opeten, of met yoghurt, honing of kwark. Maar eigenlijk heeft de pannenkoek niet méér nodig dan 3 ingrediënten om lekker te zijn! Hoe eenvoudig ook heel lekker kan zijn

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Bekijk ons artikel op duurzaamoss!

Klik hier om ons artikel te lezen op duurzaamoss.nl! 

Gastenboek

  • 27-11-2017 - hallo, ik wil graag 50 pakken pannenkoekenmeel bestellen ipv 25...  lees meer
  • 01-02-2017 - De service is echt goed! Mijn dochtertje fietst ook graag...  lees meer
  • 27-12-2016 - Wat een snelle service!!! En super producten!!! Ik ga hier...  lees meer
Plaats een bericht
© 2016 - 2018 De Megense Molen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Omdat wij alcoholproducten verkopen is het helaas vereist dat je minstens 18 jaar of ouder bent.